0722-887377 / 035-214151
Skruvgatan 3, 302 44 Halmstad

Skulpturer

Det finns inget som Ahmed inte kan göra i sten. Vi välkomnar alla som har idéer och tankar som önskas förverkliga.

”Jag älskar utmaningar, inget är för stort eller för litet!” /Ahmed

Stenskulptören Ahmed Ablah

Syrien har alltid varit en mötesplats mellan öst och väst och har därför en kultur som är inspirerad från hela världen. Som en historisk mötesplats har många hantverkstraditioner levt kvar och förts vidare genom generationer. Ahmed växte upp där öst möter väst och där landets estetiska uttryck och stadens alla hantverk väckte drömmar och gav inspiration. Han berättar:

”Jag är utbildad ekonom men min dröm har alltid varit att starta ett stenhuggeri. När drömmen blev verklig första gången bodde jag i Syrien med min familj. Jag arbetade där tillsammans med mina 13 anställda och skapade mitt stenrike. Nu med tio års erfarenhet, vill jag göra samma sak här i Halmstad.”

Han jobbar gärna för hand för att få fram den rätta skönheten i stenen, men ibland behöver man ta till maskiner. Men hjälp av maskinerna kan Ahmed t.ex. skapa olika linjer, ytor och texturer.

“Jag använder sällan ritningar och är inte bra på att rita, utan har mönstret i huvudet. Jag börjar med att titta ordentligt på stenen, sedan är det bara att börja skapa”.

Det finns inget som Ahmed inte kan göra i sten. Allt från stora skulpturer till små figurer, gravstenar, köksbänkar, stenmöbler, etc. Vi välkomnar alla som har idéer och tankar som önskas förverkliga.

AA-1
Ahmed-Ablah-panorama
2
22815361_995234597283481_6484600013229012031_n
Kudde 1
Kudde

Jag är inte bra på att rita, utan har mönstret i huvudet. Jag börjar med att titta ordentligt på stenen, sedan är det bara att börja skapa.

testimonail Ahmed Ablah

Jag jobbar gärna för hand för att få fram den rätta skönheten i stenen, men ibland behöver man ta till maskiner. Med hjälp av maskinerna kan jag till exempel skapa olika linjer, ytor och texturer.

testimonail Ahmed Ablah

Det finns inget som jag inte kan göra i sten. Allt från stora skulpturer till små figurer, gravstenar, köksbänkar, stenmöbler, etc. Jag välkomnar alla som har idéer och tankar som ni vill förverkliga. Jag älskar utmaningar, inget är för stort eller för litet!

testimonail Ahmed Ablah