Om oss

Om oss

Med kunnig personal och lång erfarenhet med stenprodukter kan vi hjälpa er med det mesta som har med sten att göra. Vi kan hjälpa er med allt ifrån små skålar eller ostbrickor till bänkskivor och större restaureringar. Med stor expertis bearbetar vi stora stenblock och förvandlar dem till gravstenartrappsteghandfatskulpturer m.m. kontakta oss nu

Detta är Halmstad Stenhuggeri AB

Sen juli 2016 driver Ahmed Ablah med personal, Halmstad Stenhuggeri AB.
Ahmed är en mycket skicklig stenskulptör som gör att vi kan erbjuda dig allt du önskar i sten. Från en liten ljuslykta till stora skulpturer. Du kan få en helt egen design på gravsten eller skapa en unik känsla i ditt hem med stengolv, fönsterbrädor eller annan inredning. Kom med din idé, så ska vi göra vårt yttersta för att förverkliga den. Hos oss är det bara fantasin som sätter stop!

Stenskulptören Ahmed Ablah

Syrien har alltid varit en mötesplats mellan öst och väst och har därför en kultur som är inspirerad från hela världen. Som en historisk mötesplats har många hantverkstraditioner levt kvar och förts vidare genom generationer. Ahmed växte upp där öst möter väst och där landets estetiska uttryck och stadens alla hantverk väckte drömmar och gav inspiration. Han berättar:

”Jag är utbildad ekonom men min dröm har alltid varit att starta ett stenhuggeri. När drömmen blev verklig första gången bodde jag i Syrien med min familj. Jag arbetade där tillsammans med mina 13 anställda och skapade mitt stenrike. Nu med tio års erfarenhet, vill jag göra samma sak här i Halmstad.”

Han jobbar gärna för hand för att få fram den rätta skönheten i stenen, men ibland behöver man ta till maskiner. Men hjälp av maskinerna kan Ahmed t.ex. skapa olika linjer, ytor och texturer.

“Jag använder sällan ritningar och är inte bra på att rita, utan har mönstret i huvudet. Jag börjar med att titta ordentligt på stenen, sedan är det bara att börja skapa”.

Det finns inget som Ahmed inte kan göra i sten. Allt från stora skulpturer till små figurer, gravstenar, köksbänkar, stenmöbler, etc. Vi välkomnar alla som har idéer och tankar som önskas förverkliga.

”Jag älskar utmaningar, inget är för stort eller för litet!” /Ahmed

Tre enkla steg – Måttbeställ din bänkskiva här!.

Offertförfrågan

Lite om oss

Med kunnig personal och lång erfarenhet med stenprodukter kan vi hjälpa er med det mesta som har med sten att göra.

Öppettider

Mån – Fre: 08.00 – 17.00
(Lunchstängt 12.00- 13.00)
Eller enligt överenskommelse

Vi erbjuder delbetalning via Resurs

Halmstad stenhuggeri AB

Skruvgatan 3,
302 44 Halmstad

Mob: 0720-08 06 94
Mob: 0722-88 73 77
Tel: 035-21 41 51

Trustpilot