0722-887377 / 035-214151
Skruvgatan 3, 302 44 Halmstad

Golv

Det finns inget som Ahmed inte kan göra i sten. Vi välkomnar alla som har idéer och tankar som önskas förverkliga.

Vackert stengolv i alla utrymmen! Behagligt att gå på & outslitligt.

Stengolv är det vackraste vi vet, Det är en bit av naturen direkt in i ditt hem. Inget golv blir det andra helt likt. Stengolv kan ligga i alla rum och alla våra stenar passar med golvvärme.

Till skillnad från trä och klinker har stengolv sina fördelar, rent estetiskt kan ett blankt stengolv ge en lyxig känsla och förhöja rummets karaktär. Sten är slitstarkt och får en härlig finish ju mer det slits. Stenens ytbehandling har stor betydelse för golvets utseende. En polerad och finslipad yta framhäver materialets färg och struktur medan en grövre ytbehandling gör färgen ljusare och texturen mindre tydlig.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det stengolvet som passar just dig

Bakstenen

Bakstenen är tillverkad av granit som är en hård, tät och hållbar bergart som lämpar sig bra som baksten. Ena sidan är polerad för att få en slät och fin yta som även är lätt att rengöra. På en baksten bakar du pizza med krispig botten, mjuka tortillas och fantastiska matbröd i olika former.

Du får alltid ett perfekt resultat eftersom bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå. En baksten är till exempel idealisk när du ska grädda bröd som kräver en kort men het gräddning. När du bakar på baksten får brödet en krispig yta och fint mjukt inre. Stenen gör att brödet skjuter på höjden och du slipper platta, tråkiga bröd.

Använd gärna en brödspade vid gräddning, så är det lättare att sätta in och ta ut brödet ur ugnen och du slipper bränna dig.

Tips! Den putsade sidan på bakstenen fungerar även bra för temperering av choklad i mindre mängder. Stenen ska ha en temperatur på ca 20 grader (rumstemperatur).

Eftersom bakstenen är en natursten kan färg och storlek variera något
Tillverkad av granit
Storlek: ca 40 x 30 x 3 cm
Vikt: 10-11 kg

Jag är inte bra på att rita, utan har mönstret i huvudet. Jag börjar med att titta ordentligt på stenen, sedan är det bara att börja skapa.

testimonail Ahmed Ablah

Jag jobbar gärna för hand för att få fram den rätta skönheten i stenen, men ibland behöver man ta till maskiner. Med hjälp av maskinerna kan jag till exempel skapa olika linjer, ytor och texturer.

testimonail Ahmed Ablah

Det finns inget som jag inte kan göra i sten. Allt från stora skulpturer till små figurer, gravstenar, köksbänkar, stenmöbler, etc. Jag välkomnar alla som har idéer och tankar som ni vill förverkliga. Jag älskar utmaningar, inget är för stort eller för litet!

testimonail Ahmed Ablah

Samarbetspartners

Stenhuggeriet i Halmstad